13 aprilie 2010

Remember Plopu 25 (5)

În cadrul departamentului administrativ funcţionează şi Bucătăria.
Se spune că la Plopu se mânâncă bine. Şi noi credem asta şi lucrăm ca întotdeauna să fie aşa.
Nimeni nu trebuie să rămână flămând la Plopu, sau să regrete că nu este acasă, din cauza mâncării.
La Plopu se servesc trei mese pe zi. Se serveşte mâncare gătită, preparată acolo, ca pe vremea bunicii. Participanţii îşi aduc de acasă doar tacâmuri şi ca atare trebuie să şi le spele după fiecare masă. Pentru unii participanţi este o premieră! (sic!)
Bucătăresele sunt voluntare, care fac această muncă în Numele Domnului şi de dragul participanţilor.
Munca începe înainte de tabără, cu pregătirile de rigoare: pregătirea ustensilelor şi întocmirea unui meniu zilnic.
De asemenea se face o primă aprovizionare, în mod special pentru alimentele nealterabile.
Departamentul administrativ construieşte şi pregăteşte un cuptor pentru pregătirea mâncării, precum şi alte dotări necesare.
Prima masă servită este cina din ziua inaugurării.
În timpul taberei bucătăresele sunt ajutate de către participanţi, prin rotaţie, la pregătirea şi servirea mesei.
Când sunt momente de sărbătoare, cum ar fi celebrarea zilei de naştere a vreunui participant, se pregăteşte la bucătărie câte un tort artizanal.
Munca acestor bucătărese nu este deloc uşoară, însă este însoţită de bucuria slujirii.
De câţiva ani bucătar şef este Alina, ea însăşi participantă la aceste tabere de foarte tânără. Mulţumesc Alina!
Alina
Aşa cum spuneam, în fiecare an echipa bucătăriei este completată de alte persoane care doresc să slujească acolo. Unele dintre acestea sunt cunoscute dinainte, iar altele vin şi îşi oferă serviciile acolo. Şi lor le dăm o insignă, care este şi un semn vizibil al mulţumirii noastre.

Remember Plopu 25 (5)

0 comentarii:

Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

Arhiva

Top Crestin 1000

toateBlogurile.ro